Bonpard voeding voor paarden

Bonpard is in 2006 (onder de toenmalige naam Sanéqui) opgericht door Dr. Anneke Hallebeek, dierenarts/ specialist veterinaire diervoeding en Jan Hulsen, dierenarts/ master of strategic management. Tijdens haar onderzoek aan de Universiteitskliniek voor Paarden in Utrecht (1996-2002) heeft Anneke recepten ontwikkeld en samengesteld voor paardenpatiënten. De focus lag en ligt op veelvoorkomende aandoeningen bij paarden. Uitgangspunt is dat het voer preventief moet werken en ondersteunt bij herstel van de kwaal.
Verschillende aandoeningen vragen om een verschillende aanpak en na veel onderzoek is per aandoening een eisenlijst ontstaan. De eisenlijst bepaalt waar het totale rantsoen aan moet voldoen en staat aan de basis van de specifieke samenstelling van het Bonpard voer. In 2006 zijn de eerste voeders getest, het voer moet immers niet alleen compleet en gezond zijn, maar natuurlijk ook smakelijk.
In 2007 zijn de eerste Bonpard voeders op de markt gebracht. In 2017 zijn ook de eerste Bonpard supplementen op de markt gekomen. Bonpard Forage Supplement biedt de mogelijkheid ook gezonde paarden een volwaardig rantsoen te geven, zonder krachtvoer. En Bonpard Resistance Supplement is een unieke formulering voor paarden die een extra weerstand-“boost” nodig hebben.

Bonpard voeders zijn alleen verkrijgbaar via de dierenarts.